Пастьоризатор за кърма от края на 20 век
В миналото дарената кърма се подлагала на стерилизация чрез автоматичните апарати за топлинна обработка като този от снимката по-долу. Този пастьоризатор е наречен „Oxford Human Milk Pasteuriser”.
Подготовката, загряването и охлаждането на кърмата отнемало около 100 минути в тези уреди. Обработката включвала загряване на млякото на водна баня на контролирана температура до около 63 градуса по Целзий в продължение на половин час. Този процес на пастьоризация унищожавал едни от най-опасните болестотворни бактерии, сред които са стрептококите и Е. коли. С пастьоризатора дарената от доброволките кърма можело да се дава на новородените деца, настанени в интензивните сектори на болниците.
Благодарение на тази машина, значително по-голямо количество от ценните антимикробни протеини в човешкото мляко можели да се запазват непокътнати, тъй като пастьоризаторът работил с по-ниска температура и по-кратка топлинна обработка от нормалната пастьоризация. Учените от Катедрата по педиатрия са създали този апарат в края на 1970-та година, а компанията, която го е произвеждала е „Vickers Medical”.
Sciensimuseum
Продукти свързани с ГАЛЕРИЯТА
АУРА ЛАКТО капсули 240 мг * 70
УИ БЕЙБИ ПЛИК ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА КЪРМА * 25 889
БОИРЕР УРЕД ЗА ЗАТОПЛЯНЕ НА БЕБЕШКИ БУТИЛКИ И ХРАНА BY 52
ЧИКО АБСОРБИРАЩИ АНТИБАКТЕРИАЛНИ ПОДПЛЪНКИ ЗА КЪРМАЧКИ * 60 бр.
КАНПОЛ РЪЧНА ПОМПА ЗА КЪРМА БЕЙСИК
АВЕНТ НАЧАЛЕН КОМПЛЕКТ ЗА КЪРМЕНЕ С РЪЧНА ПОМПА NATURAL MOTION
Безплатна доставка за България!ГАЛЕРИЯТА е свързана към
- Ретро
- Изчезналата медицина
- Диария при кърмени бебета
- Запек при бебета и деца - лечение у дома
- С какво да се храним, за да увеличим кърмата
- Механична вентилация
- Необичаен цвят на кърмата
- Адаптирано или краве мляко - кое е по-полезно за бебето?
- 10 храни, които стимулират кърмата
- Лекарства стимулиращи лактацията (за увеличаване на кърмата)
- Кърмене и запушени млечни канали
- Натурални средства срещу напукани зърна
Коментари към Пастьоризатор за кърма от края на 20 век