Начало Интерактивни Галерия Мотивация Вдъхновение Американецът забеляза ледени призрачни ябълки в градината си. Как се е случило това?

Американецът забеляза ледени призрачни ябълки в градината си. Как се е случило това?

Няма значение колко неща е измислил човекът, защото природата винаги ще намери начин да ни изненада. На 6 февруари Андрю Сицима от Мичиган открива необичайно явление в градината си: ледени призрачни ябълки. Това го впечатлява изключително много и той заснема явлението, за да го сподели с приятелите си в социалните мрежи. Въпросът към всички е бил: как са се образували тези ледени топки във формата на ябълки, които са празни отвътре?

Ледени ябълки

Андрю пуска снимките във виртуалния канал WOODTV.com, където обяснява ситуацията по следния начин: дъжд покрива ябълките и образува ледена кора около тях. Когато той е подкастрял дръвчетата, клонките са се разклатили и е изпадала изгнилата вътрешност на плода, която вече се е била превърнала в каша. Ледените обвивки обаче са се задържали на клонките и са останали да красят пейзажа. Красиво, поетично и малко зловещо, но малко.

Ледени ябълки

Според американеца времето е достатъчно студено, за да замръзне вода, но и достатъчно топло, за да превърне ябълките в каша, защото точката им на замръзване е по-ниска от тази на водата.

Няма магия, това е просто физика!

Ледени ябълки

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиСпортРецептиНовиниСпорт и туризъмАнкетиАлт. медицинаЛеченияХрани и ястияДиетиБотаника