Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Анатомичен модел на гръден кош, създаден Джоузеф Tоуне от 1825 година

Анатомичен модел на гръден кош, създаден Джоузеф Tоуне от 1825 година

Восъчните анатомични модели като тези от снимката по-долу са се използвали за учебни цели. Те са създадени така, че да изглеждат максимално реалистично от квалифицирани занаятчии и майстори.
Моделът от снимката по-долу пресъздава как изглежда кожата на гръдния кош, когато пациентът е заболял от кожната болест ecthyma luridum. Тя причинява остро възпаление на кожата. През 1830 г. лекарите смятали, че заболяването е лечимо с топли серни бани. Сега е лесно да се третира с някои антибиотични медикаментозни кремове.

Джоузеф Тоуне по професия е моделиер на восъчни учебни модели за лондонската болница "Guy's Hospital". За около 50 години англичанинът е създал няколкостотин модели. През 1826 г., на възраст от 18 години възраст Тоуне е предоставил първия си модел на небезизвестното Кралско общество на изкуствата. Впоследствие е награден със сребърен медал. Една година по-късно Тоуне е станал носител и на златен медал от същата институция. Много от неговите модели са създадени чрез директното наблюдение на моделиера над човешкото тяло по време на аутопсии. Неговите модели все още се ценни и биха могли да се ползват за учебни цели.

Източник: Science Museum London

Анатомичен модел на гръден кош, създаден Джоузеф Tоуне от 1825 година
0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияФизиологияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноСоциални грижиНовиниСпорт