Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Английски мултивитамини "Tandem IQ" от 1989 година

Английски мултивитамини "Tandem IQ" от 1989 година

Името на мултивитамините "Tandem IQ" (Ideal Quota), въведени на фармацевтичния пазар през 1989 година, е своеобразна игра на думи и е вид намек за способността на тази хранителна добавка да повиши коефициента на интелигентност на хората, които я ползват. Според предписанието, таблетките трябвало да се приемат веднъж дневно преди хранене.

Надписът върху картонената опаковка споменава, че тези мултивитамини са се използвани в гимназия "Darland High School Nutritional Supplementation" в периодите на "подготовка" преди провеждане на тестове за интелигентност. За да рекламира този факт "Trufree Health Products" (това е имено на компанията, който произвеждала тези хранителни добавки) е отпечатала на опаковките си ученици, четящи уроците си.

А сега сериозно - няма убедителни доказателства в подкрепа на твърдението, че витамини и минерални добавки могат да стимулират повишаването на коефициента на интелигентност.


Източник: Sciencemuseum

Така е изглеждала опаковката на мултивитемините "Junior Vitachieve".

Така е изглеждала опаковката на мултивитемините "Junior Vitachieve".

3.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияЛайфстайлЛюбопитноЛеченияБотаникаЗдравни съветиПсихологияНовиниИнтервютаИсторияСнимкиСпортАлт. медицинаПроизводителиНормативни актове