Английско рибено масло, ползвано между 1880 и 1930 година
Маслото от черен дроб на треска e богато на витамини А и D, които са от съществено значение за растежа на костите. Без тези витамини организмът не функционира добре, освен това, може да се проявят опасни състояния, като например - рахит. Въпреки че тези витамини са налични в зелените зеленчуци, маслото, рибата и яйцата, приемът на една чаена лъжичка от маслото от черен дроб на треска, два или три пъти на ден, определено е начин да се гарантира, че организмът си е набавил достатъчно нутриенти.
Сега честно, в миналото денят на малчуганите често е започвал с неприятната на вкус дневна доза витамини. Учените, работещи в компания „Burroughs, Wellcome & Co” бързо поправили тази тенденция, пускайки на пазара своето рибено масло с търговско наименование "Кеплер". То било обогатено с ароматни екстракти от малц, с калциеви и калиеви соли, необходими за растежа на костите. Така продуктът станал приятен и предпочитан от децата.
Източник: Sciencemuseum
Продукти свързани с ГАЛЕРИЯТА
ПРО FH ОМЕГА - 3 капсули * 90 FAIRHAVEN HEALTH
СОЛГАР ОМЕГА 3 ДВОЙНА СИЛА меки капсули * 60
Безплатна доставка за България!ПЮР НУТРИШЪН ОМЕГА - 3 РИБЕНО МАСЛО 180 EPA / 120 DHA дражета * 100
БИОХЕРБА ОМЕГА 3 + ВИТАМИН E капсули * 50
НовБИОПЮР МАКС капсули * 60 МЕДОКЕМИ
НАТРОЛ ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 150
ГАЛЕРИЯТА е свързана към
- Ретро
- Изчезналата медицина
- Рибено масло
- Чесънът, аспиринът и рибеното масло през 80-те години на 20 век и борбата им с образуването на съсиреци
- Облекчете артрита с рибено масло
- Помага ли рибеното масло за отслабване
- Рибеното масло подпомага функцията на мускулите при здрави хора над 65 години
- Ако косата ви е суха и изтощена, направете си маска с рибено масло
- Дългосрочният прием на слънчогледово и рибено масло може да увреди черния дроб
- Консумирайте рибено масло поради 10 причини
- Поява и употреба на рибеното масло в медицинската история в края на 19-ти век, 1 част
- Поява и употреба на рибеното масло в медицинската история в края на 19-ти век, 2 част
Коментари към Английско рибено масло, ползвано между 1880 и 1930 година