Начало Интерактивни Галерия Дом, семейство и градина Възпитание Бърз и лесен начин да научите детето на таблицата за умножение

Бърз и лесен начин да научите детето на таблицата за умножение

Настоящата образователна система е на съвсем ново ниво и няма нищо общо с това, което сте учили вие като деца. Информацията е пъти повече, а времето за усвояване в пъти по-малко. Това често води до неразбиране и объркване сред учениците и то още от първите класове.

В тази статия ще обърнем внимание на момента, в който децата се сблъскат с таблицата за умножение. Да, много родители знаят колко сложно изглежда тя за учениците и колко нерви и обяснения са нужни.

Ние сме ви подготвили лесен и достъпен начин да научите своето дете на таблицата за умножение без скандали и високи тонове. Представяме ви Питагоровата таблица. Много от вас сигурно са я виждали и са учили по нея. Нека я представим и на децата. Тя е много по-логична и лесна за възприемане. Не съдържа само зададени готови отговори. Питагоровата таблица предизвиква децата да мислят. Да я разгледаме.

Питагорова таблица за умножение

Питагоровата таблица е симетрична и доказва златното правило: произведението на множителите не се променя.

Отделно ясно показва равенството на разместителното свойство (6 х 2 е същото като 2 х 6).

Таблицата помага да ученика да намира последователностите и симетрията, които развиват логическото мислене.

Питагорова таблица за умножение

Питагоровата таблица включва и друга любопитна закономерност. Ако детето избере произволно число и прокара наляво до горната част на таблицата мислен правоъгълник, то броят на квадратчетата ще бъде равен на този номер. Това означава, че с помощта на умножението, ученикът ще разбере и по-лесно ще обясни какво влиза в площта на правоъгълника и как да го открие. По този начин детето учи не само алгебра, но започва да учи и основите на геометрията.

Питагорова таблица за умножение

Разбира се не е задължително децата да учат таблицата за умножение според Питагоровата таблица. Но тя би била добър пример и лесен подход към възприемането на аритметичните действия. Най-важното е детето да разбере същността на процеса.
Питагорова таблица за умножение

Редактор: Велина Неделчева
Източник: lifter.com5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноНовиниСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияИнтервютаОрганизацииОбразованиеСоциални грижиАнкетиНормативни актовеСпорт и туризъмИсторияСпециалистиТестовеХранене при...РецептиСпортАлт. медицинаЗаведенияКлинични пътекиИзследванияЛеченияБотаника