Начало Интерактивни Галерия Дом, семейство и градина Взаимоотношения Географска карта на емпатията и апатията към трагедиите по света

Географска карта на емпатията и апатията към трагедиите по света

Сложихте ли френското знаме на профилната си снимка? Ако го направихте, то най-вероятно вие изпитвате съчувствие  към трагедията, която се случи в Париж. Ако пък се надсмяхте над това, че останалите го правят, то нищо чудно да се окажете коравосърдечни... Трети осъдиха избирателното съчувствие или това, че за една трагедия се вдига шум, а към другата изпитваме безразличие.

Как стоят нещата по този въпрос в световен план? Картата по-долу ще ни каже това. И знаете ли кое е най-шокиращото? Това, че информацията в нея е реална. Тази карта е разделена на цветови зони, съответстващи на световните трагедии, които преживяваме и съпътстващата съпричастност, която изпитваме към тях, от гледна точка на Запада. Това, което ясно се вижда е, че чувството на емпатия намалява, в зависимост от културната, икономическата и географската отдалеченост на трагедията и жертвите й – т.е. емпатията ни е обратнопропорционална на дистанцията.

Географска карта на емпатията и апатията към трагедиите по света

Географска карта на емпатията и апатията към трагедиите по света

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиПсихологияЛюбопитноЛайфстайлАнкетиИсторияЗдравни съветиФизиологияНовини