Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Електрокардиографски монитор от 40-те години на 20-ти век

Електрокардиографски монитор от 40-те години на 20-ти век

Електрокардиографията представлява медицински запис, отразяващ електрическата активност на сърдечния мускул. Електрокардиографът пък е апаратът, разпознаващ и записващ всички малки електрически сигнали, координиращи сърдечните удари. Тези сигнали биха могли да демонстрират някои съществени нарушения в сърдечната дейност.

Вилем Ейнтховен (1860-1927) е медикът, разработил първия електрокардиограф в началото на 1900година. Електрокардиографският монитор от снимката по-долу е направен от остатъци от навигационно оборудване, което датира от 1940-те години. Втората световна война способства за реализацията на някои големи постижения в производството на електрониката. Излишъкът от следвоенни машини и оборудване се рециклира от висококвалифицираната европейска индустрия.

Мониторът от снимката по-долу е използван в болница „Frenchay Hospita” в Бристол, но е създаден в "Burden Neurological Institute". Институтът е основан през 1939 г., а учените, работещи в него са специализирани в изследванията на неврологичните разстройства и функциите на нервната система.

Източник и снимка: Science museum London

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияИсторияСнимкиФизиологияНовиниИзследвания