Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Ефервесцентни таблетки витамин С от 1970 година

Ефервесцентни таблетки витамин С от 1970 година

Витамин С (или аскорбинова киселина) е сред естествените съставки в немалко пресни плодове и зеленчуци. Той е от съществено значение за доброто здраве на човека. Тъй като тялото ни няма възможност да съхранява ценния кисел витамин, добре е той да се приема редовно чрез различните храни или чрез хранителни добавки като тази от снимката по-долу.

Създадена от фармацевтичната компания „Roche”, кутийката от снимката съдържала десет ефервесцентни таблетки витамин С. Възрастните можели да приемат дневно до три таблетки, разтворени във вода, а децата - по половин таблетка два пъти дневно.

Постепенно приемът на витамин С се превърнал в нещо като здравна модна прищявка, довела до появата на множество такива продукти, които бързо се превърнали в средство за доходоносен бизнес. В края на 1970 г. някои започнали да твърдят, че киселият витамин осигурява защита срещу онкологични заболявания. Подобни изказвания предизвикали пациентите да приемат  огромни дневни дози витамин С, което крие определени рискове.

Снимка: Science museum London

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияСъставкиФизиологияИсторияЕ-тата в хранитеЛеченияСнимкиНовиниЛюбопитноЗдравни съветиХранене при...Алт. медицинаСпортПсихологияБотаника