Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Игли за акупунктура от 1980 година

Игли за акупунктура от 1980 година

Според традиционната китайска медицина иглите за акупунктура (като тези от снимката по-долу) трябвало да се поставят по определени точки по кожата. Лечителите считали, че древната терапия била в състояние да възстанови нормалния поток на живителната енергия Чи, циркулираща в човешкото тяло.
Китайските лекари вярвали, че оптималният баланс на Чи е от съществено значение за благосъстоянието и доброто човешко здраве.

Двата комплекта игли от снимката по-долу се използвали в терапията "Shonoshin", която е неинвазивна и се прилага на деца. Те включвали игли с три размера, които много приличат на метли. По време на целебната процедура, с леки драскащи движения, кожата (около споменатите по-горе точки) на децата, се масажирала последователно първо с иглите, след това със специални гребени, а най-накрая - с дървени ролки.

Източник: Sciencemuseum

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияГеографияЛеченияАлт. медицинаНовиниСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиИсторияОрганизацииНаправления в медицинатаЛайфстайлВидеоРецептиСпортЗаведенияСпециалистиКлинични пътекиНормативни актовеСоциални грижиПроизводителиОбразованиеТестовеБотаникаОткритияЛичности