Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Инхалатор на Клоувър от 1877 година

Инхалатор на Клоувър от 1877 година

Д-р Джоузеф Клоувър (1825-1882) е английският лекар, описал за пръв път създадения от него преносим регулируем етеров инхалатор на 20 януари, 1877 г. Медикът бил много уважаван, а освен това, е бил сред пионерите в областта на анестезиологията. Неговото изобретение скоро след въвеждането му се превърнало в един от най-добре разпознаваемите и популярни инхалатори, използвани през 19 век.

Уредът, създаден от лекаря бил направен така, че да се регулира дозата анестетици, които пациентите приемали. Клоувъровият инхалатор работил с етерова анестезия. В никеловия резервоар на инхалатора се поставяло около 30 мл течност. След това пациентът трябвало да вдишва дълбоко етеровите пари през маската, свързана с гумен накрайник и тръбичка.

Инхалаторите, създадени от английския анестезиолог били в употреба до края на Втората световна война и са облекчили болката на много пациенти, подложили се на животоспасяващи хирургически процедури.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияИсторияСнимкиЛюбопитноНовиниЗдравни съветиЛеченияАлт. медицинаСпециалистиОрганизацииНаправления в медицинатаНормативни актовеКлинични пътекиБотаника