Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Кантар за бебета и деца от 1890г.

Кантар за бебета и деца от 1890г.

Практиката да се следи теглото на децата от раждането им до първите няколко годинки съвсем не е отскоро. В далечния от нас 19-ти век обаче кантарите са изглеждали по доста по-различен начин.

Моделът от снимката по-долу, например, безспорно е с атрактивен дизайн. Както можете да се досетите, децата се поставяли в свеобразната плетена кошница, разположена от едната страна на кантара (изглежда да им е било удобно в нея). От другата страна, за да уравновесяват тежестта, се слагали различни по размер теглилки – приблизително от 1кг до 6,5кг. Измерващатата теглото машина била дело на британска компнания, базирана в Ливърпул.

Всъщност, търговската организация произвеждала основно адаптирано мляко за бебета, а канатара често използвала, за да рекламира продуктите си. 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияНовиниЛюбопитноСнимкиКлинични пътекиЛайфстайлЗдравни съветиХранене при...СпортАлт. медицинаИзследванияРецептиДиетиФизиологияКалкулаториЛеченияБотаникаПсихологияТестовеИсторияСоциални грижиОрганизацииНормативни актовеСпециалистиПроизводители