Начало Интерактивни Галерия Вкусно Експерти в кухнята Киселото зеле - вкусно, но и опасно...да се употребява с мярка!

Киселото зеле - вкусно, но и опасно...да се употребява с мярка!

Киселото зеле е един от най-вкусните и чакани деликатеси на трапезата тия дни, дори и само ако направим салатка с малко червен пипер и олио. Пръстите да си оближеш...

Но да припомним нещо важно, което този производител /чест му прави!/ не е забравил да спомене:

  • 500 грама кисело зеле /една добра порция/ покриват 100% от препоръчителните стойности за прием на сол за един здрав човек на средна възраст
  • ако говорим за човек със заболявания, на по-висока или по-ниска възраст, то нуждите от сол са значително по-малки и тази порция ще превиши препоръчителните стойности
  • ако комбинираме една такава хубава порция с добро допълнително осоляване, солено месо и деликатеси, то имаме проблем - имаме доста повече сол, отколкото ни трябва.

Препоръчваме ви да следите консумацията си на сол в дните, когато похапвате кисело зеле. Вкусно е, но може и да бъде проблем, ако сте предразположени към високо кръвно налягане и свързани с това проблеми.

 

500 грама кисело зеле покриват 100% от нуждите ви от сол...

500 грама кисело зеле покриват 100% от нуждите ви от сол...

В този буркан има сол за трима души и отгоре!

В този буркан има сол за трима души и отгоре!

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиЛеченияРецептиХрани и ястияАлтернативна медицинаСнимкиЛайфстайлСпортСъставкиНовиниЕ-тата в хранитеХранене при...ДиетиМедицински изследванияОрганизацииБотаникаНаучни публикацииКлинични пътекиИсторияСпециалистиЗаведенияНормативни актове