Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Комплект за извършване на аутопсии от 1801 година

Комплект за извършване на аутопсии от 1801 година

Комплектът за извършване на аутопсии от снимката по-долу включвал стоманено чукче, скалпел за изследване на мозъка, секач, предназначен за гръбнака, триони и скалпели.

Аутопсиите започнали да се правят като рутинна медицинска процедура в началото на 1800г. Те били изключително важни, тъй като преценката на патолозите, които извършвали аутопсиите често се оказвала съществена за потвърждаването или отхвърлянето на диагнозата на медика, лекувал приживе пациента, т.е патолозите имали „последната” дума по отношение на окончателната диагноза. Освен това, патоанатомите предоставяли на останалите лекари повече информация, касаеща вътрешните симптоми и признаците на немалко заболявания.

Комплектът за извършване на аутопсии от снимката по-долу е създаден от майстора на хирургични инструменти Джон Уейс, който е основавал компанията си за производство на медицински пособия през далечната 1747 година.

Източник: Sciencemuseum

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияСнимкиИсторияЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиНовиниСпециалистиНормативни актовеЛеченияИнтервютаОрганизацииЗаведенияКлинични пътекиИзследванияНаправления в медицината