Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Комплект за извършване на вазектомия, ползван от 1997 до 2000 година

Комплект за извършване на вазектомия, ползван от 1997 до 2000 година

Вазектомиятае хирургическа процедура, на която мъжете могат да се подложат, когато не желаят да имат повече (или) никакви деца. Тази медицинска процедура е форма на (необратима) контрацепция, която включва прекъсване или връзване на семепроводите, през които сперматозоидите преминават от тестисите в семенната течност.

Комплектът от снимката по-долу не включвал скалпел. Той бил излишен при процедурата, изпълнявана с тези инструменти. Комплектът включвал малка клампа и форцепс. Специален инструмент трябвало да пробие малка дупка в скротума. След това форцепсът се ползвал от медиците, за да изолира и стегне семепровода. Ако процедурата се извършвала с тези инструменти, не било нужно нито прекъсването, нито връзването на семепроводите.

Инструментите за вазектомия били считани от техните производители - „Femcare Limited” за по-щадящи, тъй като те не предизвикали толкова интензивно кървене, в сравнение с традиционните методи, изискващи направата на два разреза и няколко шева след това. Употребата на комплекта „Femcare Limited” се считала за по-малко болезнена и била причина за появата на по-малко усложнения. Цялостната процедурата по вазектомията с тези инструменти отнемала до десет минути, а това правело възможно прилагането на локална упойка. Още повече, след тази манипулация тестисите все още били в състояние да произвеждат сперматозоиди. Вазектомията обикновено се считала за необратима. Въпреки това, било възможно пациентите да се подложат и на процедура по възстановяване на фертилността, но тя имала ограничен успех, зависещ от възрастта на пациентите.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияСнимкиИсторияЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайл