Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Комплект за първа помощ, използван на полет „Pan American Goodwill Flight” през 1926-1927 година

Комплект за първа помощ, използван на полет „Pan American Goodwill Flight” през 1926-1927 година

Компанията „Burroughs, Wellcome & Co” е създала комплектите за първа помощ, предназначени за влиятелни хора и експедиции в смел опит да рекламира подобаващо продуктите си.

Пълни с превръзки, мехлеми, пластири и амоняк (летливото вещество се вдишвало, когато съществувала реална опасност даден човек да изгуби съзнание), комплектите се пренасяли на борда на известния полет „Pan American Goodwill Flight” от 1926-1927 година. Този полет е изпълнявал своеобразна обществена мисия, обвързана с отношенията на добра воля и промотирането на американската авиация в Централна и Южна Америка. В мисията са участвали десет изтъкнати военни пилоти с добри авиаторски умения. Те били избрани да летят с пет самолети амфибия "Loening", всеки от които бил кръстен на град в Съединените щати. Комплектите за първа помощ били подписани от цели осем от тези летци, а впоследствие консумативите с автограф били върнати на своите създатели от "Burroughs, Wellcome & Co".

И така на 21 декември 1926 г петте самолета, кръстени на американски градове предприели пътуване с дължина 22,000 мили. Полетът премина над Мексико и Централна Америка и по западното крайбрежие на Южна Америка. Самолетите прекосили Андите и се завърнали обратно в САЩ, преди да отпътуват към източния бряг на 2 май 1927 г., спирайки във всяка щат. За съжаление двама от пилотите починали по време на пътуването и само два самолета го правят се върнали непокътнати.

На етикета от комплекта за първа помощ могат да се открият осемте имена на пилотите от полет „Pan American Goodwill Flight”.

На етикета от комплекта за първа помощ могат да се открият осемте имена на пилотите от полет „Pan American Goodwill Flight”.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияИсторияГеографияСнимкиЗдравни съветиНовиниЛайфстайлТестовеСоциални грижиСпортЛеченияЛюбопитноАлт. медицинаРецептиВидеоНаправления в медицинатаКомпании и организацииЛичности