Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Немски военно-полеви медицински комплекти, ползвани до 1918 година

Немски военно-полеви медицински комплекти, ползвани до 1918 година

Компактният немски военно-полеви медицински комплект от снимките по-долу се е използвал по време на Първата световна война от немската армия. Той е съдържал широка гама от медицинско оборудване, необходимо за лечението на рани, каквито например са изгарянията.

Комплектът е включвал превръзки, марли, анестетици, притъпяващи усещането за болка,  успокоителни медикаменти на базата на опиума. Всяка част от кутията била прилежно етикетирана на немски език – например „mull” се превеждало "марля", „verbandpackchen” да "полеви превръзки".

Този малък комплект, който съдържал безценно медицинско оборудване и консумативи, вероятно е бил „изоставен” от германски войник или е взет от английски войник, когато немските войски се оттеглили в последните месеци на войната.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияИсторияНаправления в медицинатаГеографияСнимкиЛайфстайлНовиниНормативни актовеОрганизацииСпециалистиЛюбопитноАлт. медицинаЛичностиЗдравни съветиАнкетиПроизводителиЛеченияАптекиРецептиСоциални грижиКлинични пътекиТестовеВидеоСпортКомпании и организацииЗаведенияОбразованиеБотаника