Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Немски презервативи "Jiffs" от 80-те години на 20 години

Немски презервативи "Jiffs" от 80-те години на 20 години

И в миналото, и сега употребата на презервативи е един от най-надеждните методи за предпазване от нежелана бременност и полово предавани заболявания (като например ХИВ, гонорея, сифилис и хламидия).
Немските кондоми с марка "Jiffs" били насочени за продажби сред младежите. Те можели да бъдат открити най-често по автоматите за презервативи в клубовете и кръчмите.

Кутията на тези противозачатъчни била замаскирана нарочно, така че да прилича максимално на цигарена, а капачето й допълнително подсилвало илюзията. Създателите на кондомите решили техният продукт да се отличава с авантюристичен и неконвенционален вид. Въпреки това, англичаните като народ, зачитащ нормите и законите, бързо напомнили на германските производители, че за да се разпространяват продуктите им на Острова, те трябвало да отговарят на британския стандарт. По тази причина опаковката в черно и бяло от снимката по-долу бързо заменила предишната, която била в златисто. Причината за смяната на опаковката не бил в цветът – просто презервативите в златиста опаковка се късали. Те били изтеглени от пазарите през пролетта на 1987 година.


Източник: Science Museum London

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияСнимкиЛайфстайлИсторияЛюбопитноНовиниПсихологияЛеченияПроизводителиЗдравни съвети