Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Педиатричен кувьоз от 1980 година

Педиатричен кувьоз от 1980 година

Кувьозът осигурява контролирана под определени условия среда, в която недоносените бебета трябва да бъдат поставени, за да се увеличи шансът за тяхното оцеляване. В тези апарати медиците наблюдавали жизнените показатели на децата.

Кувьозът имал система за реанимация на новородено. Към тази функция на апарата се прибягвало нерядко, тъй като недоносените деца често изпадат в състояние на "апнея" (спиране на дишането). При новородени деца с много ниско телесно тегло насищането на кръвта с кислород в пада много бързо по време на пристъп на апнпея. Медиците бързо трябва да възстановят състоянието на бебето, за да се предотвратят дългосрочни мозъчни увреждане или смърт.

Кувьозът от снимката по-долу имал алармена система в случай, че бебето покаже признаци на апнея. За щастие това състояние подлежи на лечение в кувьоза, нужно е единствено да се промени температурата и концентрацията на кислород в апарата.

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияНовиниЛюбопитноСнимкиИсторияПроизводителиНормативни актовеГеографияЛеченияЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияТестовеХранене при...Алт. медицинаСоциални грижиОрганизацииСпортКлинични пътекиФизиологияБотаникаСпециалисти