Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Система на Джърман за вливане на анестетици

Система на Джърман за вливане на анестетици

Стъклените спринцовки, показани на снимката по-долу функционирали с индивидуални метални цилиндри и гумени тръбички. Свързани заедно те формирали системата на Джърман за интравенозно инжектиране на анестетици по време на раждане. Вливането се осъществявало чрез техника, известна като "Twilight Sleep". Системата е изобретена от анестезиолога Роналд Джърман (1894-1973).

Техниката "Twilight Sleep" се използвала за вливане на морфинова смес, за да се облекчат болките на родилките. Тази смес се инжектирала на жените, а седацията обикновено довеждала до липсата на задръжки при бъдещите. По тази причина често се налагало жените да бъдат физически задържани от персонала по време на раждането, а впоследствие те почти не са имали спомени от събитията.

Много жени смятали, че седацията е неприемлива, тъй като тя отнема част от преживяванията им по време на раждане. Въпреки това техните травми до голяма степен оставали незабелязани, защото присъствието на бащите по време на раждането започнало да се ограничава едва през 20 век.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияСнимкиИсторияЛюбопитноСпециалистиНормативни актовеЛеченияНаправления в медицинатаНовиниСпортСоциални грижиЛайфстайлХранене при...ОрганизацииКлинични пътекиАлт. медицинаРецептиВидеоТестовеКомпании и организацииЛичностиГеография