Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Съставен микроскоп с един окуляр на компания "S. Pl?ssl and Company"

Съставен микроскоп с един окуляр на компания "S. Pl?ssl and Company"

Съставният микроскоп с един окуляр от снимката по-долу е типичен пример, илюстриращ какъв е бил дизайнът на оптическите уреди, използвани от немските студенти по медицина в средата на 1800-те.
В този период се е усещало колко е било голямо търсенето на висококачествени микроскопи, тъй като хистологията е станала изключително съществена част от медицинската учебната програма.

Компанията „S. Plössl and Company” в началото на 18 век е съумяла да си извоюва имидж на отличен производител на оптични инструменти, която се е специализирала се в изработването на качествени и надеждни микроскопи и телескопи. „Plössl” е подобрила качеството на ахроматичните оптични лещи и е извършила промяна във функционирането на окулярите, правейки ги  по-точни и по-удобни при работа.

Името на компанията все още се асоциира в средите на производителите на оптични уреди за наблюдение с типичните нея окуляри, използвани при телескопите и микроскопите от 1831 до около 1870 година.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияСнимкиИсторияРецептиЛайфстайлИзследванияЛеченияКлинични пътекиВидеоТестовеАлт. медицинаСпортЛюбопитноНаправления в медицинатаНовиниКомпании и организацииЛичностиГеография