Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Ултразвуков акушерски монитор за проследяване на сърдечните тонове на плода от 20-ти век

Ултразвуков акушерски монитор за проследяване на сърдечните тонове на плода от 20-ти век

Ултразвуковите апарати за проследяване на сърдечните тонове на бебето, докато е още в утробата на майката, безспорно са ценна, а понякога – и животоспасяваща, апаратура. Смята се, че те започнали постепенно да се въвеждат в акушеро-гинекологичните отделения на болниците през 60-те години на 20-ти век.

Макар че дават добра представа за жизнените функции на плода (дори по време на раждане) и позволяват наблюдение върху развитието му, много критици смятат, че именно тези апарати са превърнали раждането от естествен процес в медицинска практика.

Логично, по-старите ултразвукови монитори са били с доста по-опростен дизайн, но лесно ще познаете за какво служат, ако попаднете на някой подобен модел. А за да ви улесним, само след ред разстояние ще ви покажем акушерски монитор, изработен през 1973-та година  от британската компания "Sonicaid Limited". Въпросният D205 бил използван в болниците до 1978г.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНаправления в медицинатаНовиниИсторияСнимкиЛайфстайлОрганизацииНормативни актовеЗдравни съветиПсихологияЛюбопитноТестовеХранене при...Алт. медицинаСоциални грижиКлинични пътекиФизиологияСпортБотаникаСпециалистиЛеченияПроизводители