Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Фетален монитор, ползван в края на 20 век

Фетален монитор, ползван в края на 20 век

Феталният монитор се използва, за да се проследи сърдечният ритъм на плода както в майчината утроба, така и по време на раждане. Тази серия фетални монитори "50IP" са разработени от компания "Hewlett Packard Company" през 90-те години на 20 век.

Апаратът отпечатва данните на хартиен носител. Те отразяват сърдечната дейност на детето, като по този начин се позволява на лекарите да наблюдават състоянието на детето. Феталната и родилната дейност, както и състоянието на матката също межели да бъдат следени непрекъснато от апарата.

Тези техники за наблюдение на сърдечната дейност на плода били въведени в употреба в АГ-болниците около 1960. Апаратите като този давали възможност на болниците за активно направляват раждането.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияИсторияСнимкиЗдравни съветиАлт. медицинаИзследванияНовиниЛюбопитноПроизводителиПсихологияЛайфстайлКлинични пътекиСпециалистиГеографияСоциални грижиХранене при...СпортОрганизацииЗаведенияЛеченияБотаникаНормативни актовеТестовеРецептиВидеоНаправления в медицинатаКомпании и организацииЛичностиПатологияНаучни публикацииФизиологияЗдравни проблемиИнтервюта