Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина "Тамифлу", ползвано в Англия през 2009 година

"Тамифлу", ползвано в Англия през 2009 година

"Тамифлу" е търговското наименование на противовирусен лекарствен препарат, чието активно вещество – "Oseltamivir" и се произвежда от фармацевтичната компания "Roche". Тези две опаковки кутии съдържат доза от 30 mg "Tamiflu", предназначена за деца, заболели от грипен вирус с щам "H1N1" (по-известен като свински грип). Това лекарство било предписано на седем годишно момче през октомври 2009 г.

Свинският грип е респираторно заболяване със симптоми, подобни на стандартния грип. Това заболяване се проявява с подобни симптоми при прасетата и се разпространява чрез кихане или кашляне. Свинският грип може да се окаже фатален в някои случаи. "Tamiflu" правителството чрез се разпространява от "National Pandemic Flu Service" под строг контрол. Правителството на наситило Англия с антивирусни лекарства за 33 милиона души, за да се избегне пандемия, която би могла да засегне приблизително половината от населението на Великобритания. Този акт би могъл да се нарече "презастраховане", но историята на медицината свидетелства, че при друга грипна пандемия (от испански грип) през 1918 година над 40% от населението в световен мащаб било заразено с вируса, а над 50 милиона души са загинали.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияЗдравни проблемиНовиниЛюбопитноИсторияСнимкиАнкетиЗдравни съветиНормативни актовеСпециалистиПроизводителиЛеченияОрганизацииАптекиЛайфстайлРецептиКлинични пътекиСоциални грижиНаправления в медицинатаМикробиологияГеографияПрезентацииВидеоХранене при...БотаникаАлт. медицинаТестовеИзследвания