Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина "Loygnon" – контрацептивните таблетки от 1980 година

"Loygnon" – контрацептивните таблетки от 1980 година

Историята на медицината "свидетелства", че първите контрацептивни таблетки са направили своя "дебют" на фармацевтичния пазар в средата на 20 век. Различават се монохормонални и комбинирани медикаменти за орална контрацепция. Комбинираните противозачатъчни лекарства се разделят на "монофазни", "бифазни" или "трифазни".

"Loygnon" е марка немски трифазни перорални контрацептиви. Приема се, че хапчетата са трифазови, защото действието им обхваща три фази от периода на менструалния цикъл. Трите вида таблетки (може да се види как са изглеждали на снимката по-долу) съдържат различни концентрации от хормоните естроген и прогестин.

Фазовите контрацептиви са разработени така, че да се намали количеството на хормоните, постъпващи в женското тяло. Известен е фактът, че високите хормонални нива на контрацептивите от първо поколение, се превърнали в причина за проблеми със сърцето и кръвообращението.

Противозачатъчните трифазни таблетки трябвало да се вземат в рамките на 12 часов "прозорец", за да се запази ефективността им. "Loygnon" са въведени в употреба през 1980 г., а тестовете, които се провели преди появата им на пазара показали, че те са не по-лоши от тези на други, конкурентни марки. Потребителките били отблъснати единствено от  високата цена на лекарството.

Не е доказано, че двуфазните или трифазните контрацептивни таблетки са по-безопасни или по-добри от монофазните или обратното, в тяхната ефективността си от предпазване от нежелана бременност.


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияСнимкиИсторияЛюбопитноЗдравни проблемиНовиниЛеченияЗдравни съветиАлт. медицинаСоциални грижиПсихологияОрганизацииНормативни актовеЛайфстайлСпортБотаника