Начало Интерактивни Галерия Нашето здраве Заболявания Разпознай диабета! Вземи мерки!

Разпознай диабета! Вземи мерки!

Световният ден за борба с диабета се отбелязва всяка година на 14 ноември в цял свят, за да се повиши информираността относно заболяването.

Включващ стотици кампании, мероприятия, лекции, презентации, радио и телевизионни предавания, спортни събития, семинари и т.н., Световният ден за борба с диабета доказва международна ефективност в разпространението на посланието и повишаване на информираността за заболяването.

Световният ден за борба с диабета е иницииран съвместно от Световната Здравна Организация и Международната Федерация за Диабет поради тревожното нарастване на заболелите от диабет в целия свят.

14 ноември е значима дата в календара на диабета, тъй като това е рождената дата на мъжа, който е съоткривател на инсулина - Фредерик Бантинг. Той е открил инсулина през 1922 г. заедно с Чарлс Бест.

Логото на Световния ден на диабета е син кръг. То е прието през 2007 г., за да отбележи признаването на Световния ден на диабета от Организацията на Обединените Нации и приемането на резолюция, насочена към спешни мерки, свързани с рисковите фактори за развитие на заболяването. Синият цвят отразява небето, което обединява всички народи и е цветът на флага на ООН. Кръгът символизира единството на световната общност в отговор на пандемията от диабет.

Подробна информация за същността, формите на заболяването, рисковите фактори, диагностиката, лечението, контрола и усложненията на диабета може да прочетете в:

Разпознай диабета

Разпознай диабета

Какво е диабет?

Какво е диабет?

Статистика на диабета

Статистика на диабета

Рискови фактори за диабет

Рискови фактори за диабет

Предупредителни знаци за диабет

Предупредителни знаци за диабет

Живот и диабет

Живот и диабет

Хранене при диабет

Хранене при диабет

Контрол на диабета с естествени средства

Контрол на диабета с естествени средства

5.0, 6 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЗдравни съветиХранене при...ИсторияЛайфстайлПатологияИнтервютаЛюбопитноСнимкиСпортВидеоАнкетиТестовеДиетиХрани и ястияЛеченияБотаникаОрганизацииЗаведенияИзследванияЗдравни проблемиКлинични пътекиСпециалистиАлт. медицинаПсихологияПроизводители