Обикновено човек свърза грила с месни храни и зеленчуци. Но какво друго може да се приготви? Оказва се, че има много интересни предложения и ние искаме да ви предложим някои от тях. Разгледайте 14 храни, за които не подозирате, че може да се приготвят на грил.
Когато сте с компания или просто искате да изненадате любимите си хора с вкусна и интересна храна, може да се възползвате от нашите нестандартни и оригинални ястия, като маруля на скара. И защо не? Вкусът е различен и запомнящ се. А подобно предложение ще запази за дълго спомена от прекрасната вечеря с усмивка.
Разгледайте с какво друго, освен маруля на грил, може да ви изненадаме. Ще ви бъде интересно.
Източник:
thespruceeats.com
Пица на скара. Пицата се нуждае от гореща и постоянна топлина и получава точно това на скарата. Първо трябва да се опече тестото и след това се добавя плънка на вкус. Желателно е да се намазни решетката, за да не залепне тестото.
Миди на скара. Това е може би най-лесният начин да се приготвят миди. Нужни са само 5-10 минути. Мидите могат да се сервират с магданоз, черен пипер и разтопено масло.
Стридите не са толкова лесни за приготвяне на грил като мидите, но лекият опушен вкус, който получават от оскъдните пет минути на скара, си заслужава. Ще ви трябват ръкавици, за да ги отстраните от скарата.
Кюфтета. Кюфтетата на скара са изключително вкусни. А защо да не ги приготвите като шишче или кабаб. По този начин ще се овкусят допълнително от наредения лук, чушки и гъби и ще се изпекат по-лесно и равномерно.
Тофу. Мариновайте предварително тофу за най-малко 30 минути. Намажете скарата с мазнина и поставете вашето тофу. Консумирайте с наслада. Ще ви хареса.
Пиле Quesadilla на скара. Това ястие изисква известно сглобяване. Пилешкото се приготвя предварително на грила, както лука и патладжана. След това изграждате своя quesadilla като сандвич с две тортили. Препоръчително е скарата да не е силна.
Печени чушки. Може би всеки е опитвал печени чушки, но тайната на тези се крие в предварителното омазняване с маслиново масло. Изненадайте гостите си, аранжирайки чушките с патладжан, тиквички, домати и свежи подправки.
Сладки картофи на грил. Обелете и нарежете картофите в любима тънка форма, посолете и намажете с растително масло. Запечете за 10 мин. След това намажете с кафява захар и канела. Почерпете с тази фантазия.
Тиквички. Нарежете на ленти, полейте със зехтин и посолете. Запечете лентите от двете страни. Сервирайте с оцет и настърган пармезан.
Диня. Изненадващо, но динята на скара е много вкусна и освежаваща. Нужни са й само 2 минути. Комбинирайте със сос за гарнитура или дресинг за десерт.
Моркови. Гриловането на моркови ги прави по-сладки, както никой друг метод за готвене. Необходими са им 8-10 минути от двете страни и след това се поднасят с глазура от портокалов сок, кафява захар и масло.
Маруля. Измийте марулята и я оцедете от излишната вода. Намажете с масло и я поставете на умерена скара, докато се превърне в прекрасна хрупкава и леко повехнала текстура. Посолете с шарена сол и сервирайте като добавка в салатата или като гарнитура.
Гъби. Гъбите на скара придобиват уникален вкус. Добавете малко сол, масло и сервирайте пълнени или като гарнитура към основното ястие.
Ананас. Защо да не приготвите десерта на скара? Нарежете ананаса на шайби с дебелина 1 см. Запечете за около 10 минути. Поднесете с текила, кафява захар и канела. Този десерт ще се запомни.
Коментари към 14 храни, за които не подозирате, че може да се приготвят на грил