Начало Интерактивни Галерия Вкусно Експерти в кухнята 15 кулинарни трика, които е важно да знаете

15 кулинарни трика, които е важно да знаете

Подготовката на храна си е цяло изкуство. Някои хора се отнасят към него изключително отговорно и старателно. Те знаят, че ястието ще се получи отлично, ако се спазва последователността и някои тайни в процеса на готвене.

Използвайте следните 15 трика в кухнята и ще бъдете спокойни и доволни от крайния резултат. Нека да ги разгледаме.

Редактор: Велина Неделчева
Източник: lifter.com


15 кулинарни трика, които е важно да знаете
Потопете лука в студена вода за 15 минути, преди да направите салата. Той ще загуби прекалената си лютивост.

Потопете лука в студена вода за 15 минути, преди да направите салата. Той ще загуби прекалената си лютивост.

Прибавете щипка сол (за предпочитане морска сол) и щипка канела. Това ще направи напитката безумно ароматна. Много приятно се получава кафето, ако при приготвянето му се добави смляна лимонова или портокалова кора.

Прибавете щипка сол (за предпочитане морска сол) и щипка канела. Това ще направи напитката безумно ароматна. Много приятно се получава кафето, ако при приготвянето му се добави смляна лимонова или портокалова кора.

Прибавете едра готварска сол към ястието. Тя многократно ще подобри вкуса му.

Прибавете едра готварска сол към ястието. Тя многократно ще подобри вкуса му.

Важно е солта в салатите да се добавя последна, точно преди сервиране. Зеленчуковите салати се съчетават много добре с щипка захар, защото това позволява да се запазят соковете.

Важно е солта в салатите да се добавя последна, точно преди сервиране. Зеленчуковите салати се съчетават много добре с щипка захар, защото това позволява да се запазят соковете.

Знаете ли тайната на перфектната торта? За приготвянето на блата количеството брашно, яйца, масло и захар в грамове трябва да е еднакво.

Знаете ли тайната на перфектната торта? За приготвянето на блата количеството брашно, яйца, масло и захар в грамове трябва да е еднакво.

Не забравяйте да добавяте малко сол към тестото, дори и да приготвяте сладкиш. Това ще запази формата му и ще бъде по-приятно на вкус.

Не забравяйте да добавяте малко сол към тестото, дори и да приготвяте сладкиш. Това ще запази формата му и ще бъде по-приятно на вкус.

Балсамико е не само чудесен дресинг за салати, но и идеална марина за месо. Отделно ягоди, поръсени с пудра захар, са отлично съчетание с оцет балсамико. Опитайте!

Балсамико е не само чудесен дресинг за салати, но и идеална марина за месо. Отделно ягоди, поръсени с пудра захар, са отлично съчетание с оцет балсамико. Опитайте!

Кюфтетата ви ще станат много сочни и вкусни, ако към сместа прибавите галета или панировка за месо, вместо хляб.

Кюфтетата ви ще станат много сочни и вкусни, ако към сместа прибавите галета или панировка за месо, вместо хляб.

Поставете и забършете месото със салфетка. Това ще ви гарантира червена хрупкава коричка при готвене.

Поставете и забършете месото със салфетка. Това ще ви гарантира червена хрупкава коричка при готвене.

Добавяхте малко алкохол (водка, ром или коняк) към вашите печива. Те ще станат по-хрупкави и ароматни.

Добавяхте малко алкохол (водка, ром или коняк) към вашите печива. Те ще станат по-хрупкави и ароматни.

Ако не обичате стандартно приготвения боб, то може да го накиснете в бира. След това го комбинирайте с месо и зеленчуци. Няма да съжалявате, бобът ще бъде много апетитен.

Ако не обичате стандартно приготвения боб, то може да го накиснете в бира. След това го комбинирайте с месо и зеленчуци. Няма да съжалявате, бобът ще бъде много апетитен.

Намажете месото с горчица и го оставете така за 2-3 часа. Час преди приготвяне добавете сол. Тази комбинация ще направи котлетите сочни и много вкусни.

Намажете месото с горчица и го оставете така за 2-3 часа. Час преди приготвяне добавете сол. Тази комбинация ще направи котлетите сочни и много вкусни.

Измивайте и забърсвайте с хартия ножовете винаги след употреба. Това ще ги запази по-дълго време остри.

Измивайте и забърсвайте с хартия ножовете винаги след употреба. Това ще ги запази по-дълго време остри.

Содата може да омекоти и най-твърдото месо. Обтрийте и оставете за 15 минути. След като измиете месото, ще се изненадате от неговата крехкост.

Содата може да омекоти и най-твърдото месо. Обтрийте и оставете за 15 минути. След като измиете месото, ще се изненадате от неговата крехкост.

За да направите перфектни яйца на очи, добавете и малко вода към маслото в тигана. Така те няма да изгорят и ще бъдат по-полезни за организма. Солта е добре да се прибави към маслото, в което се приготвят яйцата.

За да направите перфектни яйца на очи, добавете и малко вода към маслото в тигана. Така те няма да изгорят и ще бъдат по-полезни за организма. Солта е добре да се прибави към маслото, в което се приготвят яйцата.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлПсихологияЛюбопитноРецептиНовиниБотаника