Начало Интерактивни Тестове Ползите от Омега- 3 мастни киселини от крил - рекламно-информационна игра

Ползите от Омега- 3 мастни киселини от крил - рекламно-информационна игра

Ползите от Омега- 3 мастни киселини от крил - рекламно-информационна игра - изображение

За първи път за Омега-3 мастни киселини заговарят учени, прекарали няколко години в изучаване на ескимосите в Гренландия. Те установили, че въпреки мазната диета, която спазва този народ, той се радва на изключително крепко здраве и завидни жизнени показатели. С напредване на проучванията, учените достигнали до извода, че ескимосите не хапват какви да е мазнини, а Омега-3 мастни киселини, съдържащи се в рибата, която консумират. От този момент насетне са проведени много различни изследвания, които категорично доказват ползата от приема на Омега-3 мастни киселини в грижата за сърцето, мозъка и доброто зрение.

Омега 3- мастните киселини представляват вид полиненаситени мастни киселини и редовният им прием е много важен, тъй като човешкото тяло не може да ги произвежда само. Те допринасят за нормалната функция на сърцето, нервната система, мозъка и доброто зрение. За да си набавим необходимите количества Омега-3 мастни киселини, е нужно да консумираме студеноводна риба (например сьомга или херинга) поне 2 пъти седмично. Много хора обаче не обичат риба или нямат възможност да я включват в храненето си достатъчно често.

Най-новите фармацевтични технологии позволяват произвеждането на продукти с високо съдържание на Омега-3 мастни киселини. С редовния им прием могат да се набавят нужните количества от тези полезни вещества. Най-новото постижение в тази сфера е добиването на Омега-3 мастни киселини от антарктически крил. В буквален превод от норвежки, крил означава „храна за китове“, а това е сборно названия за различни ракообразни, които обитават студените води около земните полюси.

Немският бранд Допелхерц предлага продукта Допелхерц систем Антарктически Крил, който съдържа Омега-3 мастни киселини от екологично чисто масло от крил. Антарктическият крил обитава чистите студени води на Южния полярен океан – около бреговете на Антарктида. За извличането на маслото от това ракообразно се използва специална патентована технология, която осигурява максимална чистота. Уловът се обработва незабавно, директно на кораба, като се получава продукт с най-високо качество и запазени биологични свойства. Количествата обработен крил и периодите на добиване се контролират строго – това е екологична отговорност на фирмата и гарантира запазването на равновесието в природата.

С настоящия тест може да проверите знанията си за омега-3 мастните киселини и полезните им ефекти за здравето. След всеки отговор може да прочетете полезна и интересна информация.

 Списък с наградените, 05.01.2018

СТАРТ

2.8, 5 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ТЕСТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ТЕСТА

ТЕСТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Презентации