Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Акушерска чанта и пособия от 1925г.

Акушерска чанта и пособия от 1925г.

До средата на 20-ти век в Англия голяма част от ражданията все още често се провеждали в домашни условия. Родилният процес бил ръководен предимно от акушерки или от запознати с процедурата медицински лица.  

Акушерската чантата от снимката по-долу пък била изработена от свинска кожа и била използвана в периода от 1925г. до 1955г. Тя съдържала голям набор от инструменти, необходими по време на раждането. Тук можем да видим "задължителния" и често употребяван по онова време форцепс, маска за лице, стерилни игли, превръзки и много други (откровено плашещи за родилката) пособия. Бонусът: специално ръководство с правилата на акушерките от 1905г. Жените трябвало да се грижат за оборудването си и да го почистват съвестно, за да се избегнат инфекции и родилна треска. По онова време последната често довеждала до фатални случаи.

Вътрешната подплата на чантата можела да се изважда, което я правила лесна за изпиране и поддръжка.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНаправления в медицинатаСнимкиИсторияНовиниОрганизацииНормативни актовеЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиБотаникаХранене при...Алт. медицинаПсихологияСоциални грижиИзследванияПроизводителиСпортЗаведенияЛеченияСпециалистиКлинични пътеки