Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Акушерски чанти, ползвани в Англия от 1925 до 1955 година

Акушерски чанти, ползвани в Англия от 1925 до 1955 година

До средата на 20-ти век на Острова немалък процент от ражданията се провеждали по домовете на английските семейства. Процесът обикновено се следял от специално поканена акушерка, която разполагала със собствени инструменти.

Снимките по-долу ни показват как са изглеждали те. Акушерските пособия се поставяли в чанти, изработени най-вече от свинска кожа. Най-популярната компания, която ги произвеждала, била „Arnold and Sons”. Комплектът от инструменти съдържал немалко консумативи, необходими на акушерките при раждането. В чантите задължително било присъствието на форцепс, акушеро-гинекологична кука, маска, игли, стерилни хирургични конци, спринцовка, анестезиологична маска и превръзки. Вътрешната облицовка на чантата била сменяема и подлежала на почистване.

Друг любопитен детайл в оборудването на акушерките бил задължителното копие от "Правилника на централния акушерски съвет" (приет в Англия през 1905 година). Документът задължавал акушерките винаги да носят своето оборудване, да поддържат безупречна хигиена, за да се избегне появата на следродилна треска и инфекции, които можели да се окажат фатални за майката и детето. Обикновено вътрешната облицовка на чантите била сменяема и подлежала на почистване.


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНаправления в медицинатаСнимкиИсторияНовиниЗаведенияСпециалистиОрганизацииНормативни актовеЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиАлт. медицинаСоциални грижиХранене при...ИзследванияПсихологияСпортПроизводителиКлинични пътекиЛеченияБотаникаВидеоРецептиТестовеАнатомияКомпании и организацииОткритияЛичностиГеография