Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Антибиотици, ползвани през 80-те години на 20 век

Антибиотици, ползвани през 80-те години на 20 век

„Amoxil” е търговската марка, с която на фармацевтичния пазар се разпространява антибиотикът амоксицилин, който е полусинтетичен пеницилин. Амоксицилинът е синтезиран от фармацевтичната компания „Beecham Research Laboratories Ltd” (сега тя е част от „GlaxoSmithKline”) през 1972 г. За разлика от първите, пеницилини,синтезирани от естествено срещащи се бактерии, полусинтетичният антибиотик повлиява на развитието на голям спектър от патогенни микроорганизми и може да „оцелее” на тежките условия на човешкото храносмилането. Това условие го прави подходящ за перорален прием.

Амоксицилинът се използва за лечение на широк спектър от бактериални инфекции, особено тези на дихателните пътища, ушите и пикочните пътища, и може да се ползва за лечение на някои полово предавани инфекции, като например - гонорея. Той може да се приема перорално с храна.
Опаковката от снимката е от амоксициклинов сироп, специално предназначен за деца и тези, които не могат да поглъщат лесно таблетки. Този антибиотик се разпространява и днес на фармацевтичния пазар.

"Dalacin С" е търговското наименование на друг популярен антибиотик от миналото, който се използвал за лечение на костни и ставни инфекции. Той бил полезен за лечението на хора, които са алергични към пеницилина или са заболели от инфекции, причинени от бактерии, развили резистентност към конвенционалните антибиотици.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияСнимкиИсторияЛеченияНовиниЛюбопитноЛайфстайлКлинични пътекиХранене при...Здравни съветиАлт. медицинаТестовеВидеоБотаникаРецептиСпортКомпании и организацииНаправления в медицинатаЛичностиГеография