Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Вакуум екстрактор на Малмстрьом от 1979 година

Вакуум екстрактор на Малмстрьом от 1979 година

През 1849 г. сър Джеймс Янг Симсън (1811-1870) за пръв път е използвал вендуза, прикрепена към главата на бебето, за да може да се окаже спешна помощ на бъдещата майка по време на родилния процес. Вакуум екстракторът е инструмент, който се използва от акушер-гинеколозите за максимално бързо и лесно раждане на децата. Този уред е алтернатива на традиционния акушерски форцепс. Той е проектиран от шведския медик д-р Таге Малмстрьом през далечната 1950 година, но няколко години по-късно уредът буквално бил забравен.

Идеята на д-р Малмстрьом била възродена цели 100 години по-късно, но за съжаление, е имало някои проблеми с оригиналния дизайн на апарата, както и с липсата на опит при работа с техниката сред гинеколозите. Вследствие на този проблем в САЩ започнали често да се получават съобщения за тежки родилни усложнения, а след това, логично, интересът към екстрактора е спаднал многократно. Въпреки това, апаратът се е ползвал често в Европа. Постепенно подобренията в дизайна на екстрактора съумели да възстановят популярността му в САЩ в началото на 1980 година.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияСнимкиЛайфстайлНовиниЛюбопитноПсихологияОрганизацииЗдравни съветиЛеченияИсторияПроизводителиНормативни актовеХранене при...Социални грижиИзследванияАлт. медицинаСпортКлинични пътекиСпециалистиЗаведенияБотаникаГеографияТестовеФизиология