Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Въвеждане в употреба на първото изкуствено сърце през 1970 година

Въвеждане в употреба на първото изкуствено сърце през 1970 година

Въведено в употреба през 1970 г. от американския медик Робърт Ярвик, изкуственото сърце от снимките по-долу е предназначено да поддържа живота на критично болните от сърдечносъдови заболявания пациенти, които лежат в болница, докато са очакване на сърдечна трансплантация.

Моделът, представен по-долу е направен от пластмаса и велкро. Той извършва работата, която следва да се изпълнява от сърдечните камери и се захранва от външен компресор. Първото изкуствено сърце е имплантирано в пациент през декември 1982 г. Мъжът е живял 120 дни благодарение на този апарат.

Устройството от снимките по-долу е предоставено за изложба в колекцията на американския музей на науката – "Science Museum" от болница "Papworth Hospital", която е най-голямата кардиохирургична болница в Америка и е главен център в Обединеното кралство за сърдечни и белодробни трансплантации.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНаправления в медицинатаНовиниЛеченияСнимкиОрганизацииЛюбопитноЗдравни съветиМедицински изследванияСпециалистиИсторияРецептиЛайфстайлХранене при...Нормативни актовеАлтернативна медицинаСпортБотаникаКлинични пътекиЗаведенияПроизводителиКомпании и организацииОткритияЛичностиГеография