Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Диагностичен аудиометър от 1972 година

Диагностичен аудиометър от 1972 година

Аудиометърът е медицински апарат, който се използва за провеждането на слухови тестове. Мишел Клемънс (1929-2002) е била сред първите лекари, специализирали се да работят с този апарат. Доктор Клемънс е била специалист по оториноларингология, а след тази си специалност, лекарката се е заела активно да изследва какъв е слухът при бебетата и малките деца. Тя започнала да се интересува от феталните слухови изследвания по случайност - бременна жена постъпила в болницата, в която работила Мишел Клемънс, убедена че бебето й е починало. По време на прегледа на бъдещата майка, пейджърът на д-р Клемънс звъннал, а бебето веднага реагирало на звука със силен ритник.

Доктор Клемънс разработила и усъвършенствала новаторски детектор, предназначен за пре и постнатални прегледи. Нейните изследвания доказали един доста любопитен и оспорван във времето факт – плодът в майчината утроба съвсем не е толкова изолиран, колкото медиците първоначално са считали.

Източник: Sciencemuseum

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиИзследванияНовиниЛюбопитноИсторияЛайфстайлЛеченияЗдравни съветиХранене при...Алт. медицинаКлинични пътекиФизиологияИнтервютаОрганизацииСоциални грижиОбразование