Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Израелски тест от 2009 година, отчитащ дали изследваната жена е в менопауза

Израелски тест от 2009 година, отчитащ дали изследваната жена е в менопауза

Тестът от снимката по-долу отчитал дали дадена жена е в менопауза, или не. Този любопитен консуматив, който се ползвал гинеколозите е произведен в Израел, а се разпространявал от германската компания "Novogen".

Известно е, че при жените в менопауза, производството на естроген в организма намалява. Този естествен процес, за съжаление, предизвиква някои неприятни симптоми, сред които са: промени в настроението, безсъние, усещане за "горещи вълни" по тялото.

Комплектът съдържал два теста, отчитащи нивото на фоликулостимулиращия хормон (FSH) в урината. През репродуктивния период на жената FSH-хормонът се произвежда от хипофизната жлеза в мозъка. Той стимулира растежа на яйчниковите фоликули. Освен това, нивата на FSH показват дали жените са навлезли в периода на менопаузата, "бележеща" края на менструациите и способността да се зачене по естествен път.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНаправления в медицинатаЛюбопитноПсихологияЗдравни съветиНовиниЛайфстайлТестовеХранене при...ИсторияСнимкиСпортФизиологияАлт. медицинаЗдравни проблемиАнкетиДиетиБотаникаЛеченияИзследвания