Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Комбинирана ваксина срещу дифтерия, тетанус и коклюш, ползвана през 1994 година

Комбинирана ваксина срещу дифтерия, тетанус и коклюш, ползвана през 1994 година

Стъкленият флакон от снимката по-долу показва как е изглеждала 5 ml доза от комбинираната ваксина срещу дифтерия, тетанус и коклюш, която била еквивалентна на десет дози. Тя се инжектирала на пациентите, за да си изградят имунитет срещу тези потенциално смъртоносни заболявания. Тя се прилагала като част от програмите на ООН, УНИЦЕФ и Световната здравна организация за имунизиране на деца от развиващите се страни.

Дифтерията към днешна дата се среща изключително рядко във Великобритания. Това е така, защото програмите за ваксинация на Острова са започнали още през далечната  1940 г., когато нивото на смъртността от дифтерия е било високо. Въпреки това, не може да се каже, че това заболяване е рядкост в някои други части на света.

Ваксината от снимката по-долу е произведена от "Pasteur Merieux", Франция. Разширената програма по имунизациите била насочена към шест основни детски болести, а като част от нея се провеждало усилено ваксиниране в развиващия се свят. Това е важно, защото чрез ваксинацията се предотвратявали заболявания, засягащи най-бедната част от развиващия се свят. Тази форма на лекарството срещу дифтерия, тетанус и коклюш било причина за доста спорове през 1990 г., тъй като то е предизвикало появата на нежелани реакции при част от децата. Тези опасения относно безопасността довели до изтеглянето на медикамента през 1997 г., за да бъде допълнително модифициран.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияСнимкиЛеченияСоциални грижиЛюбопитноИсторияЗдравни съветиХранене при...МикробиологияНовиниБотаникаЛайфстайлВидеоАнкетиАлт. медицинаТестовеРецептиНаправления в медицинатаСпортКомпании и организацииЛичностиГеография