Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Медицински комплект за тестване срещу алергии на компания "Bencard" от края на 20 век

Медицински комплект за тестване срещу алергии на компания "Bencard" от края на 20 век

Този любопитен медицински комплект, ползван в миналото бил съставен от над 20 от най-често срещаните вещества, предизвикващи алергия при предразположените хора. Разтворите на тези вещества се наричат алергени. Сред тях например са: сено, прах, треви, полени и животински косми.

Лекарите доста често са прибягвали до тези комплекти, за да установят срещу какво точно са алергични, тестваните от тях пациенти. За целта върху кожата на изследваното лице, с помощта на ланцет се правела малка драскотина, върху която се нанасяла капка от определен алерген. След това медиците отчитали степента на кожната реакция.

Алергиите са своеобразен сигнал за медиците, който им показва силата на имунния отговор на организма на хората към чужди субстанции. Не е задължително алергичните реакции винаги да са вредни. Те могат да варират - от лек сърбеж и зачервяване по кожата, до хрема и кихане. Някои хора с алергии могат да имат и съпътстващи заболявания като астма и затруднено дишане.

В началото на 21 век около 25% от населението на Великобритания в определен етап от живота си е страдало от алергия. За съжаление, тази цифра тенденциозно се увеличава, а учените не са сигурни защо това е така.

Този комплект, създаден през 80-те години на 20 век е произвеждан от компания "Bencard", която е дъщерно дружество на фармацевтичната компания "Beecham" (към днешна дата тя е част от фармацевтичната компания "GlaxoSmithKline").

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияФизиологияЛюбопитноНовиниИсторияСпециалистиАлт. медицинаСнимкиЗдравни съветиЛеченияБотаникаЛайфстайлПсихологияСпортТестовеАнкетиДиетиИзследванияХранене при...ОрганизацииКлинични пътекиЗдравни проблемиНормативни актове