Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Модел на изкуствен палец за обучение на студентите по медицина

Модел на изкуствен палец за обучение на студентите по медицина

Студентите по медицина са използвали този страшен на вид палец на крака, за да упражняват хирургическите си умения. Моделът е направен доста реалистично, за да демонстрира най-точно какво се случва с пръста на крака, когато плочката на нокътя расте навътре. Това болезнено състояние е известно като оникокриптоза и причинява възпаление и подуване на околните тъкани на палеца. Това мъчително състояние често води до инфекция. Благодарение на рутинна операция по премахване на нокътя може да подобри ситуацията заболяването не се поддава на лечение. Третирането с хирургическа киселина предотвратява повторен неправилен растеж на нокътя.

Компанията "Bristol-based company Limbs & Things Limited" е стартирала производство на 3D синтетични крайници, които да се ползват като модели за обучение на студенти по медицина през 1990 г. Безспорен е фактът, че в края на 20 век преподавателите по медицина се нуждаели от реалистични модели, за да преподават на студентите, които желаели да усъвършенстват уменията си преди да ги приложат на своите пациенти.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияИсторияСнимкиАлт. медицинаНаправления в медицинатаЛичностиГеографияНовиниЛайфстайлВидеоРецептиТестовеКомпании и организацииСпортЛюбопитноЗдравни съветиОбразованиеПсихологияСоциални грижиИнтервютаФизиологияНормативни актовеЗаведенияКлинични пътекиСпециалистиПроизводителиОрганизацииБотаникаЛечения