Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Пейсмейкър от 1906 година

Пейсмейкър от 1906 година

Историята на медицината „свидетелства”, че към днешна дата апаратите, известни с името сърдечен пейсмейкър, са неособено скъпи животоспасяващи устройства. Те са сравнително безопасни при лечението на коронарни сърдечни заболявания.

Пейсмейкърите можели да бъдат външни устройства, които се ползват за временна употреба или вътрешни, които се поставяли оперативно точно под кожата на гръдната стена. Те излъчват електрически импулс, отговорен за изкуственото регулиране на сърдечния ритъм.

Сърдеченият пейсмейкър от снимката по-долу датира от датира от 1960 година. В този времеви период технологията за изработването на тези апарати била в начален стадий. Употребата на пейсмейкърите станала изключително често явление в страните от Запада. Клиниките за долекуване на пациентите с пейсмейкър започнали да се появяват повсеместно като част от структурата на големите болници. Тяхна била и задачата да оценят надеждността на пейсмейкърите, като се опитват да предвидят евентуалните провали в работата на устройствата.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНаправления в медицинатаФизиологияЛеченияКлинични пътекиАлт. медицинаНовиниБотаникаИсторияХранене при...ЛюбопитноЗдравни съветиОрганизацииСоциални грижиЛайфстайлСпециалистиЗаведенияСнимкиПроизводителиНормативни актовеОткритияГеографияИзследванияСпортВидео