Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Презервативи, създадени в края на 20 век

Презервативи, създадени в края на 20 век

Появата на презервативите като медицински консуматив датира от преди около няколко века. Любопитен е фактът, че кондомите първоначално са били ползвани изцяло с контрацептивна цел, но по-късно тези изделия се превърнали в надежден метод, гарантиращ предпазването отзаболяваниято, предавани по полов път. Историческото развитие на презервативите проследено от изследователите сочи, че тези медицински консумативи се е произвеждали от най-различни материали през вековете (от ленени тъкани до животински черва).

И така, презервативите (със звучното име „Ladywet”) от снимката по-долу вероятно са били сред най-разпространените контрацептиви в Япония. Държавно медицинско одобрение за предписването на противозачатъчни таблетки в Страната на изгряващото слънце можело да се получи само през 1999 година. Разрешението за употреба на противозачатъчни лекарства влиза в сила в Япония години по-късно в сравнение с други страни. Това беше години по-късно, отколкото в повечето други страни.

Шведският презерватив, приличащ досущ на клоун бил произведен през 1980г. (изглежда този народ е имал доста…лично отношение към клоунската професия). В интерес на истината, точно този кондом е изиграл главната роля за подновяването на шведския интерес към презервативите през 80-те години на 20 век. Това е така, защото тези латексови медицински консумативи защитавали двойките от нежелана бременността, а освен това ги предпазвали от опасни полово предавани инфекции, каквито са ХИВ, гонорея и хламидия. Презервативите с форма на клоун, наречени "Galla spezial praservative" били първите от цяла поредица от нестандартни противозачатъчни продукти, създадени от компанията "Galla", специализирала се в производството на кондоми.

На опаковката на презервативите, създадени от японската  компания „JPS Pharmaceuticals Limited” през 1970 година, имало нарисувана сиамска котка.

На опаковката на презервативите, създадени от японската компания „JPS Pharmaceuticals Limited” през 1970 година, имало нарисувана сиамска котка.

Тази шведски презерватив бил оформен във вид на клоун.

Тази шведски презерватив бил оформен във вид на клоун.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияСнимкиИсторияЛюбопитноЛайфстайлПсихологияПроизводителиЛеченияЗдравни съветиВидеоРецептиТестовеАлт. медицинаСпортНаправления в медицинатаКомпании и организацииНовиниЛичностиГеография