Начало Интерактивни Галерия Нашето здраве Медицината по света Първата операция на проф. Монайе и доц. Сираков на 15.02.2019 приключи успешно

Първата операция на проф. Монайе и доц. Сираков на 15.02.2019 приключи успешно

В УМБАЛ „Св. Иван Рилски” – София се проведе ендоваскуларна емболизация на артериовенозни малформации на 4-годишно момиченце със сложни артериовенозни малформации (АВМ). Манипулацията бе водена от проф. Шарбел Монайе и доц. Станимир Сираков. Операцията е стартирала в 9:00 ч. сутринта с пряка връзка на живо в аулата на здравното заведение. Интервенционални неврорентгенолози от целия балкански регион ще имат възможността да проследят какво се случва в операционната както днес, така и през следващите два дни.

Вие можете да надникнете в част от работата на проф. Шарбел Монайе и доц. Станимир Сираков в следващите видеа в нашата галерия.

Редактор: Ивайло Тончев
Изтчоник: УМБАЛ „Св. Иван Рилски” – София

Секунди преди операцията

Проф. Монайе и доц. Сираков обсъждат как да подходят в случая с 4-годишното дете, което беше оперирано днес от двамата в УМБАЛ "Св. Иван Рилски"

Кадри от операционната на Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ "Св. Иван Рилски": Доц. Станимир Сираков ще се опита да изолира сложната артериовенозна малформация на 4-годишното дете чрез ендоваскуларна емболизация.

В операцията се включва и проф. Монайе.

Съвместните операции на проф. Монайе и доц. Станимир Сираков ще продължат и в петък, когато ще оперират 18-годишно момче с тежка епилепсия, която не се поддава на лечение с медикаменти. В събота професионалистите ще дадат шанс за нормален живот на две млади жени, които също са с много тежки мозъчни артериовенозни малформации.

Преди операцията

Преди операцията

По време на операцията

По време на операцията

В действие

В действие

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниСпециалистиЗаведенияИнтервютаСнимки