Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Рентгенов апарат на "Watson-Odelca" от 1961 година

Рентгенов апарат на "Watson-Odelca" от 1961 година

Гръдната фотофлуорография се използвала за диагностицирането на заболяването туберкулоза във Великобритания от 1936 г. Това медицинско нововъведение имало за цел да "надвие" Жълтата гостенка, отчитайки "присъствието" й още в ранен стадий.

Хората, които на пръв поглед изглеждали здрави, можело да бъдат заразени с туберкулоза, да не проявяват симптоми, но все пак - да разпространяват болестта. Апаратът от снимките по-долу правел рентгенови снимки, които били със скромната височина от само 100 милиметра. Ако лекарите имали съмнения по отношение на снимките, които се наблюдавали на специален проектор, пациентът се изпращал в болница, за да му се направят пълни рентгенови изследвания.

Апаратите, които правели миниатюрни рентгенови снимки се произвеждали от компаниите "Watson & Sons Ltd" и "N.V. Optische Industrie", специализирани в производството на рентгеново оборудване и оптична техника.


Източник: Sciencemuseum

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияСнимкиНормативни актовеНовиниВидеоДиетиИсторияЛайфстайлЛюбопитноЛеченияТестовеАлт. медицинаИзследванияБотаникаЗаведенияСпециалистиСоциални грижиОрганизацииКлинични пътекиЗдравни съветиПроизводителиГеография