Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Рентгенов апарат от 1930 година

Рентгенов апарат от 1930 година

Флуороскопията е медицинска манипулация, която позволява на рентгеновите лъчи да се използват, без да е нужно да се правят рентгенови снимки. Този рентгенов апарат позволявал извършването на флуороскопски скрининг на гръдния кош.

Снимката по-долу пресъздава как са изглеждали рентгеновите кабинети от далечната 1930 година.  Оборудванете в так включвало апарат с контролен панел, чрез който се определяли нивото на излъчване на уреда. Това било важна, за да бъдат защитени и пациентите, и медиците.

Рентгеновите лъчи са открити през 1895 г. от немския физик Вилхелм Рьонтген (1845-1923). Те позволяват на лекарите да проведат първите прегледи на човешкото тяло „отвътре”, без да е нужна операция.

Рентгеновият апарат от снимката по-долу първоначално бил използван в английската болница „County Hospital Westmorland”. Впоследствие уредът бил прехвърлен в частната операционна на английски хирург, практикувал през 1940-те.

Апаратът е създаден направена от  компания „Newton & Wright Limited”. Той останал в употреба до 1960. По това време било доста необичайно лекарите да притежават личен рентгенов апарат, тъй като те били скъпи и трудни за поддръжка. Рентгеновите кабинети били рядкост и в болниците, създадени преди Първата световна война. Въпреки това, почти всяка болница в Обединеното кралство след  1930-та година разполагали с такива кабинети.

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияСнимкиНормативни актовеИсторияГеографияНовиниИзследванияСпециалистиЗаведенияЛюбопитноОрганизацииЛайфстайлКлинични пътекиАлт. медицинаЛеченияЗдравни съветиПроизводителиВидеоТестовеРецептиНаправления в медицинатаСпортКомпании и организацииЛичности