Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Спешна чанта от 1834г.

Спешна чанта от 1834г.

Спешните чанти през 19-ти век всъщност не са били съвсем чанти, а по-скоро дървени сандъци с различен дизайн, чиято основна цел била да съхраняват разнообразни медицински инструменти и медикаменти.


Някои от тези "чанти" можели да се похвалят с наистина фина изработка, а всяка една била заредена с всевъзможни шишенца за лекарства с различна форма и размери. Повечето заможни семейства имали на разположение в къщите си подобно ковчеже за домашна употреба (вероятно изкарването му навън е представлявало трудоемка задача).


Такъв е случаят и с атрактивния сандък от снимката. Същият вървял в комплект с книжка с инструкции, написана с рекламна цел от бостънския фармацевт и аптекар Томас Холис (1834г.). Вътре можели да бъдат открити подробни наставления за боравенето с различни медикаментозни препарати (обикновено в прахообразна форма).  

 Спешна чанта от 1834г.
Медицинското сандъче било донесено от Шотландия в Канада от Джордж Малок през 1838г. – уважаван адвокат и съдия.

Медицинското сандъче било донесено от Шотландия в Канада от Джордж Малок през 1838г. – уважаван адвокат и съдия.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлБотаникаИсторияРецептиВидеоАлт. медицинаТестовеНаправления в медицинатаСпортКомпании и организацииНовиниЛичностиГеография