Начало Интерактивни Галерия Вкусно Експерти в кухнята Таблица за съвместимост на продуктите (разделно хранене)

Таблица за съвместимост на продуктите (разделно хранене)

За ползата от разделното хранене говорят още древногръцките и древноримски медици. Хипократ написва дори цял трактат за несъвместимите продукти, а Авицена препоръчва такова хранене при заболявания на сърдечно-съдовата, ендокринната и отделителната системи. По-късно техните постижения са обобщени от съвременния диетолог Хърбърт Шелтън. 

Използвайки неговите догми, европейски медици разработват специална таблица на продуктите за разделното хранене

Спазвайки хранителния режим на Шелтън, ще имате реална възможност да намалите телесното си тегло със 7-9 килограма в рамките на месец, без да прибягвате до изтощителни диети и гладуване. Основното е да не се смесват белтъчини и въглехидрати. За преработката на първите е необходима кисела среда, а за тази на вторите - алкална. При едновременната консумация на продукти от двете посочени групи настъпва дисбаланс, киселинните и алкални ензими започват да се изключват взаимно, забавяйки обмяната на веществата. Резултатът от това: част от храната се натрупва като мазнини, а остатъците гният и ферментират в организма, замърсявайки го с шлаки и токсини.

 

Вижте още:
Основни правила за съвместимост на продуктите при разделно хранене

3.1, 8 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноБотаникаДиетиХранене при...Здравни съветиСпортФизиологияСнимкиЛайфстайлНовиниСъставкиХрани и ястияИсторияИзследванияПсихологияИнтервютаАлт. медицинаЛеченияТестовеСпециалистиСоциални грижиАнкетиОрганизацииНормативни актовеСтатистически проучванияЗаведенияПроизводители