Таблица за съвместимост на продуктите (разделно хранене)
За ползата от разделното хранене говорят още древногръцките и древноримски медици. Хипократ написва дори цял трактат за несъвместимите продукти, а Авицена препоръчва такова хранене при заболявания на сърдечносъдовата, ендокринната и отделителната системи. По-късно техните постижения са обобщени от съвременния диетолог Хърбърт Шелтън.
Използвайки неговите догми, европейски медици разработват специална таблица на продуктите за разделното хранене.
>>> Основни правила за съвместимост на продуктите при разделно хранене
Спазвайки хранителния режим на Шелтън, ще имате реална възможност да намалите телесното си тегло със 7-9 килограма в рамките на месец, без да прибягвате до изтощителни диети и гладуване. Основното е да не се смесват белтъчини и въглехидрати. За преработката на първите е необходима кисела среда, а за тази на вторите - алкална. При едновременната консумация на продукти от двете посочени групи настъпва дисбаланс, киселинните и алкални ензими започват да се изключват взаимно, забавяйки обмяната на веществата. Резултатът от това: част от храната се натрупва като мазнини, а остатъците гният и ферментират в организма, замърсявайки го с шлаки и токсини.
ГАЛЕРИЯТА е свързана към
- Вкусно
- Експерти в кухнята
- 90-дневна диета (разделно хранене)
- Основни правила за съвместимост на продуктите при разделно хранене
- Как да съчетаваме правилно хранителните продукти - Първа част
- Основни принципи за преминаване към здравословно (разделно) хранене
- Как да съчетаваме правилно хранителните продукти - Втора част
Коментари към Таблица за съвместимост на продуктите (разделно хранене)