Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Тестове за алергия "Prick Test" от 1945 година

Тестове за алергия "Prick Test" от 1945 година

Кожните тестове за алергия на кожата чрез убождане са бърз, надежден и икономичен начин за диагностицирането на евентуални алергии. Малки количества от веществата, към които пациентът може евентуално да прояви алергия се поставят на различни места по кожата пациентите и биват "ужилени" с тях. Третираните площи могат да демонстрират алергични реакции, каквито са  зачервяването или възпалението. Именно те определят дали пациентът е алергичен, или не. След това се определя кой е точният алерген.

Този вид тестове за алергия с марка "Prick Test" са създадени от компания "Bencard Limited". Пълният комплект съдържа 22 флакона с алергенни разтвори, еднократни ланцети и реакционни уреди за измерване и сравняване на размера на кожните реакции.

При случаи на тежки алергични реакции на пациентите се препоръчвало да приемат антихистаминови  препарати, за да се противодейства на това състояние. Първите такива лекарства са произведени през 1937 г., а тестовете били на пазара след 1945 г.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияСнимкиНовиниЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияТестовеСпортЛюбопитноАнкетиИсторияДиетиИзследванияХранене при...СпециалистиФизиологияАлт. медицинаОрганизацииЗдравни проблемиЛеченияКлинични пътекиНормативни актовеБотаника