Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Тестове за токсоплазмоза през бременността от 1950 година

Тестове за токсоплазмоза през бременността от 1950 година

Бременните жени нерядко могат да бъдат застрашени да родят деца с малформации, ако по време на този важен период от живота си преболедуват дори леки инфекциозни заболявания. За това добрата  превенция е от токова огромно значение през бременността.

Тестът за изследване на кръв от снимката по-долу, наречен "Tox HA", е сред средствата за превенция срещу опасното заболяване токсоплазмоза. Тази инфекция се причинява от паразит, който се пренася чрез почвата, непастьоризирани и осолени храни и някои животни (особено от котките). Той не се разпространява от човек на човек.

Токсоплазмозата причинява няколко неприятни симптоми като болки в гърлото, неразположение и висока температура. Много хора дори не осъзнават, че са заразени с тази болест. Инфекцията е особено опасна за бременните жени, защото може да доведе до спонтанен аборт, а шансовете да се родят деца с увреждания също не са за пренебрегване.

Тестът от снимката е създаден от компания "Wellcome Reagents Limited" и съдържа реактиви, достатъчни за извършването на 100 изследвания.

Източник: Science museum London

Тестове за токсоплазмоза през бременността от 1950 година
5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияХранене при...ВидеоНовиниИзследванияЛюбопитноАлт. медицинаЛеченияЗдравни съвети