Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Торакоскоп, ползван до 1960 година

Торакоскоп, ползван до 1960 година

Торакоскопът е флуороскопски апарат, работещ с помощта на рентгеновите лъчи, които доста отдавна са намерили приложение в медицинската наука. Този апарат бил в състояние да  облекчи до известна степен работата на медиците в натоварените болнични рентгенологични отделеления.

Торакоскопите можело да бъдат открити в кабинетите на лекарите с частна практика или в скрининговите центрове, отчитащи заболеваемостта от туберкулоза. Тези апарати били компактни и не се нуждаели от спомагателни механизми или приспособления. Контролните бутони на този апарат били групирани в ляво на отделен  флуоресцентен екран. Бил нужен само един медик, за да борави с диагностичния уред.

Флуороскопичните рентгенови лъчи, участващи в създаването на изображения на гръдната кухина се оказали незаменими в диагностицирането на някои заболявания на гръдния кош. Изображенията се проектирали на флуоресцентния екран, вместо на фотографски филм. Техниката се използвала изключително широко и била незаменима в ранните години на радиологията. Употребата на рентгеновите апарати при изследване на опасни заразни заболявания, сред които е и туберкулозата, са дали възможност на медиците навременно да диагностицират появата на Жълтата гостенка и да третират бързо болестта.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияСнимкиИсторияНовиниЗдравни съветиЛюбопитноРецептиЛайфстайлПроизводителиТестовеАлт. медицинаВидеоКомпании и организацииСпортНаправления в медицинатаЛичностиГеография