Начало Интерактивни Галерия Ретро Изчезналата медицина Уреометър с тест-таблетки за изследване на урината от 1886 година

Уреометър с тест-таблетки за изследване на урината от 1886 година

Известен факт е, че когато отпадъчните продукти не могат да бъдат отстранени от кръвта, на лице е сериозен проблем с бъбреците. Количеството урея в урината се отчита и измерва благодарение на прост химически анализ. Уреята е идентифицирана за пръв път през 1800 г. като отпаден продукт от разпадането на протеините в тялото. Фармацевтичните компании като например „Парк-Дейвис”, реагирали доста бързо на медицинското откритие, стартирайки производство на малки преносими комплекти за тестване на пациентите, които можели да се ползват буквално да болничното легло. Новоразработените тестове, отчитащи нивата на уреята били сигурен медицински показател за това как функционират бъбреците на пациентите.

Уреометърът от снимката по-долу се съхранявал в червен кожен калъф, който били поместени различни тестови таблетки, изследващи различните показатели в урината, сред които са: калий, оловен оксид и лимонена киселина.

Източник: Science museum London

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ГАЛЕРИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ГАЛЕРИЯТА

ГАЛЕРИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОткритияЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияИзследванияСнимкиНовиниТестовеСпортЛюбопитноАнкетиИсторияДиетиЛечения